FNV ziet havenarbeiders zich liever doodwerken

We waanden ons vanochtend in een roman van Charles Dickens. Het FD heeft de hand weten te leggen op een intern memo van vakbond FNV. De vakbond - specifiek: FNV Havens - loopt daarin leeg over het mislukken van de cao-onderhandelingen met APM Terminals, een groot containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Inmiddels zijn beide partijen eruit, maar het memo geeft een interessant inkijkje in de gedachtenwereld van de vakbondsjongens, die havenarbeiders het liefst hun rug kapot zien werken. Omdat dat zo'n warm gevoel van nostalgie in de onderbuik geeft. Geef de vakbond maar stoere kerels die hun aow-leeftijd niet halen, want de nieuwste lichting terminalwerkers zijn nietsnutten van de 'Playstation-generatie', die 'met pizzadozen en cola op schoot' hun kameraden op de grond van een baan beroven. Hiermee is wederom bevestigd dat FNV het niet zo op jonge mensen heeft, of op technologische vooruitgang, of het heden überhaupt. Hoe dan ook, APM probeert volgens FNV 'de havencultuur te breken'. FNV breekt liever ruggen. Om u nog dieper in Dickensiaanse tijden te wentelen, is het ook aardig om te weten dat de vakbond APM ervan beschuldigt samen op te trekken met containerrederij Maersk om zo 'de Rotterdamse haven naar hun hand te zetten'. Ziet u de dikke kapitalist met dito sigaar al smerig lachen vanachter zijn monocle? Nee, wij ook niet. Maar fijn dat de FNV graag terug wil naar het verleden; we sturen een ansicht.

Reaguursels

Inloggen

"aardig om te weten dat de vakbond APM ervan beschuldigt samen op te trekken met containerrederij Maersk"
Net zo aardig om te weten is dat Maersk en APM beide volledig eigendom zijn van de A.P. Möller Grroup waarmee de rederij dus in feite zelf haar schepen laadt en lost.

paost712 | 25-10-13 | 19:25 | + 2 -

De vakbonden drijven op slaafs werkvolk die braaf hun maandelijkse premies aan ze betalen en zich laten belazeren met het idee dat de bond er voor hun is.
Realiteit is dat de managers bij de bonden alleen maar uit zijn op eigen gewin en het liefst een leuk politiek baantje willen hebben. Bij de PvdA natuurlijk.
En na hun politieke carriere in het groot hun zakken vullen met commissariaatjes en schijt hebben aan het werkvolk dat ze eerst zogenaamd vertegenwoordigden.

sinar2 | 25-10-13 | 13:12 | + 13 -

heel vroeger stond de FNV nog ergens voor.. net zoals de PvdA

(c)ZWITSUL | 25-10-13 | 12:26 | + 7 -

Het verleden in de haven van Rotterdam, nu zo'n 20 jaar terug: Ik kwam er met een scheepsagent, eens kijken hoe dat gaat. Een schip komt om zeven uur 's morgens op maandag de Maashaven binnen omdat er in het weekend niet gewerkt wordt. Als het schip dan aan de kade ligt moet het havengeld betalen. Vandaar dat het schip het weekend buiten de paddestoelen heeft gewacht. Men begint te lossen tot 09.00 uur. Het is pauze en iedereen loopt weg.
Vervolgens rijden we naar de Europoort alwaar een ander schip binnen is gekomen. Wij zijn als eerste aan boord. Praatje met de kapitein en vervolgens komt de douane. Praatje met de kapitein, heb u nog iets aan te geven? Heeft u iets voor ons, de heren waren uit op een paar sloffen sigaretten. Kapitein geeft de douaniers een aantal sloffen sigaretten en alles is ok.
Vervolgens komt de havenpolitie met hetzelfde verhaaltje. Ook zij komen even wat sigaretten ophalen.
Vond het alles bij elkaar triest om te zien.

Febofiel | 25-10-13 | 12:11 | + 3 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken