Politici helpen Britten de winter door

Iedere dag, warme truiendag!
Iedere dag, warme truiendag!
Altijd leuk: politici die gaan adviseren hoe je minder geld moet uitgeven. Neem de Britten. Daar is nogal wat heisa ontstaan deze week nadat British Gas aankondigde de gasprijzen met 9,2% en de elektriciteitsprijzen met 10,4% te gaan verhogen. De prijsstijging gaat zelfs premier David Cameron te ver. Hij adviseerde de Britten om over te stappen. Niet dat overstappen veel helpt, want ook andere leveranciers hebben de prijzen flink verhoogd. Zo liet Scottish and Southern Electricity (SSE) weten dat de rekening voor gas met 8,2% omhoog gaat en ook drie andere bedrijven gaan de prijzen opschroeven. De woordvoerder van de premier, Ed Davey, zei tijdens BBC Newsnight dat mensen vast wel truien zouden dragen om zo minder te hoeven stoken en de gasrekening te drukken. Doet hij ook! 'I'm sure people do wear jumpers. I wear jumpers at home', aldus Davey. Niet dat Davey zelf iets over het aantal graden in zijn huis te zeggen heeft, want daar gaat zijn vrouw over. Downing Street 10 was er als de kippen bij om de uitspraak snel te nuanceren, want 'de mensen moeten niet denken dat de premier adviseert een trui te dragen', liet weer een andere woordvoerder weten. Wij vinden het sowieso gezeur van de Britten. De afgelopen drie jaar zijn de prijzen nauwelijks gestegen, zie grafiek, terwijl in Nederland de energienota sinds 2000 bijna is verdubbeld! En ja, dan trek je dus vaker een trui aan. Daar zijn ze namelijk voor gemaakt. Net als bivakmutsen, moonboots, winterdekbedden en erwtensoep: voor koude winterse dagen. De Britten zullen maar aan moeten wennen aan het feit dat het vanaf nu voortaan iedere dag warme truiendag is.

Reaguursels

Inloggen

Al die windmolens schrappen en kerncentrales in de Noordzee bouwen,de elektrische aansluitingen zijn nu toch al groot deels betaald.
Een voorbeeldje van miljardenprojectje hier bij mij om de hoek.
en.wikipedia.org/wiki/HVDC_DolWin1
Kost klauwen,laten we er dan ook gebruik van maken en die dure kabels voeden met goedkope en milieuvriendelijke kernenergie uit de Noordzee!
Nooit kans op overstromingen,want ding staat al in het water en niemand die een centrale in zijn achtertuin krijgt Win-WIN duizenden Megawatt.

Meneer-reetkever | 18-10-13 | 21:29 | + 11 -

Als de prijzen overal dezelfde kant opgaan kan er natuurlijk ook altijd even met de lokale NMA gebeld worden. Met name als het duurder wordt als het nabije buitenland.

Aldous | 18-10-13 | 21:27 | + 1 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken