Microsoft-fans kopen 81 Windows Phones

81??
81??
Althans, dat is wat Microsoft ons wil doen laten geloven. De Windowsbouwer hanteert, net zoals Apple, een limiet voor op hoeveel apparaten gebruikers hun gekochte apps kunnen installeren. Bij Apple ligt die limiet op tien apparaten en niemand die daar ooit over geklaagd heeft. Want wie heeft er nu tien iPhones? Welnu. Bij Windows stond die limiet tot voor kort op vijf apparaten. Nu zouden wij al moeite hebben met één Windows 8-apparaat, maar daar gaat het nu niet over. Schijnbaar zijn er mensen die hun apps op meer dan vijf apparaten willen gebruiken. Dus heeft Microsoft de limiet verhoogd. Naar 81. 81. Windows Phone-gebruikers kunnen hun apps vanaf nu op 81 Windows Phones installeren. En Windows 8-desktopgebruikers ook, for that matter. Is inderdaad heel erg veel. Als je 81 computers achter elkaar zet kun je van hier naar een stukje verderop en weer terug. De gemiddelde MediaMarkt heeft waarschijnlijk niet eens 81 Windows-producten in voorraad. Schijnbaar zijn er Windhoos-fanboys met meer dan tachtig apparaten. Wat de Windows-fanboys toch echt fanatieker maakt dan die van Apple. Wel een beetje een gek getal. 81. Of zou dat duiden op het totale aantal verkochte Windows Phones op de wereld?

Reaguursels

Inloggen

@amigo, Ik denk niet dat je de diverse Apple producten als een marketing hype kunt omschrijven, Apple loop al sinds ongeveer 13 jaar meer dan goed (intrede imac en ibook.) Dat komt omdat ze weten wat de consument met geld wil kopen (ipods en iphones) niet vanwege een hype.
Persoonlijk ben ik blij dat je geen redacteur bent. Over inhoud valt te twisten, maar in ieder geval nemen ze wel meestal de moeite om spellingscontrole aan te zetten.
bill gates staat er bekend om met microsoft bedrijven op te kopen en kapot te laten gaan, en alles er aan te doen om een monopolie te verwerven. Niet om serieuze concurrenten te redden. Sowieso noem je Apple afwisseld "meuk die niet werkt" en "een serieuze concurrent." Het is het een of het ander.

cabbit | 01-10-13 | 14:24 | + 0 -

Quote uit artikel:
Is inderdaad heel erg veel. Als je 81 computers achter elkaar zet kun je van hier naar een stukje verderop en weer terug.

Dit lijkt wel geschreven door Johnny Quid. Ik kan dit wel waarderen.

Halare | 01-10-13 | 11:12 | + 3 -

@cabbit | 01-10-13 | 09:14

>Apple producten werken doorgaans prima, anders waren ze decennia geleden al failliet gegaan

Dat waren ze ook , echter daar Bill Gates vond dat er een serieuze concurent moest zijn heeft Bill er wat kapitaal ingepompt . Alleen daarom bestaat Apple nu nog ...

Amigo1973 | 01-10-13 | 09:28 | + 2 -

@cabbit | 01-10-13 | 09:14

Het is juist de spellings en gramatica controle die 9 van de 10 keer een post van mij verneukt ik vergeet vaak Windows toets , spatie te gebruiken om naar Nederlands te switchen want tjaa ik werk met meerdere talen ...

Engels , Nederlands , Duits , Spaans en Italiaans

Interpunctie daar zou je een punt hebben ja , daar heb ik nogal moeite mee en het hoeft ook niet op Neerlandicus niveau te zijn , sowieso ben ik in de oude stijl geschoold dus doe ik het in mijn plempsels beter als sommige redacteuren alhier ...

Amigo1973 | 01-10-13 | 09:22 | + 1 -

024 | 01-10-13 | 09:00

Als je het weten wilt , nee geen grote boodschap gedaan .... en ja er zijn mensen die zich druk maken over het feit dat zoveel mensen schapen zijn, die hosanna achter een marketing hype aanlopen ik word er serieus geiriteerd en ziek van .

Amigo1973 | 01-10-13 | 09:15 | + 3 -

@Amigo1973, misschien is een cursus Nederlands, en dan specifiek spelling en grammatica iets voor je? Apple producten werken doorgaans prima, anders waren ze decennia geleden al failliet gegaan. microsoft windows is het slechtste OS wat ik ooit heb meegemaakt, dat zou ik dus zeker niet superieur noemen. Als ik m'n vader er achter zet (en dat gebeurde een aantal jaar geleden toen hij zelf een laptopje gekocht had) werd hij alleen maar boos; dat ding belandde na een dag in de prullenbak. Nu dus een macbookje.
  
ontopic, je gekochte apps op 5 apparaten is toch een minimum, daar gaan sommige mensen snel overheen (als je vaak een nieuwe koopt en er raakt af en toe iets kwijt of wordt gestolen.) 10 (Apple) is redelijk netjes. 81 is natuurlijk beter, daar kan Apple dan weer een voorbeeld aan nemen.

cabbit | 01-10-13 | 09:14 | + -3 -

Amigo1973, Er zat zeker weer bloed bij je ontlasting vanochtend?

024 | 01-10-13 | 09:00 | + -4 -

@vanhetgoor | 01-10-13 | 02:10

je hebt echt geen flauw idee dat wat je blaat , pure onzin is ?

Feit de grafische schil is gejat van een hardware fabrikant die er geen brood in zag want het was tenslotte niet hun core business ( Xerox ) ..

Unix / Linux grafisch wat te danken aan Apple ??? heb je ooit gehoord van Solaris ?? moet je eens installeren dan gaat er een wereld voor je open ..

Geen virussen op een Mac en Mac zogezegd zo veilig ?? ,Google eens op Eugene Kaspersky en Apple waarschijnlijk zit je wat minder stoer achter je onbeveiligde Apple na het lezen van zijn klokkenluiders open brief ... ( en ja Kaspersky labs is een Authoriteid )

Even voor de vorm oms hoofd corporate IT van ons multinational concern heft Apple en haar producten van het Corporate network verbannen IVM security ,,,, goh als het allemaal zo goed en veilig is waarom wordt alleen Apple dan geweerd ? ( Android mag wel )

Feit ieder beetje hobbyist kan virussen verwijderen vanaf een PC heb je niemand voor nodig , Feit Windows 8 met Smartscreen is het veiligste OS ,,, ik heb al jaren geen Virussen gezien op mijn thuis netwerk dus waar heb je het over ?

Apple is gewoon duur betaalde niet werkende zooi , maar omdat er een fortuin aan gespandeerd is word het goed gepraat ( het was tenslotte zo duur dus dan moet het wel goed zijn )

Windows is een superieur besturingssysteem op alle fronten , zet je vader maar eens achter een Apple en aanschouw wat er gebeurd als je deze vervolgens achter een windows machine zet ....

IK stop er nu mee ,,, moet naar mijn werk als Corporate software developer voor een multinational waar ik werk met allerlei besturingsystemen en platformen en over allemaal redelijk enthousiast behalve 1 omdat haar gebruikers Zealots zijn , meestal een marketing achtergrond hebben zich een beetje verwijfd gedragen en waarbij het altijd door anderen komt dat hun product niet goed werkt ...

De mail wordt niet goed gesynched naar mijn Iphone omdat Exchange but is ,,,,, wel de exchange server is niet gewijzigd alle devices synchen inclusief Android , Windows , Symbian alleen die $%#$ Iphone niet goh waar zal het dan aan liggen ??? ,,,, Antwoord aan Exchange want Apple maakt zulke goed producten !! ,,, Mijn Iphone heeft geen bereik we moeten naar een andere telecom provider we hebben verdorie KPN !! en alle andere Phones werken gewoon goed ( Nokia`s , Samsungs , Blackberries ) wel tegen dat soort idioterie daar kan ik dus niet tegen en dat heeft dus in de jaren mijn haat naar Apple gevormd !!

Apple is overpriced niet werkende meuk , bedoeld voor Marketing bobo`s , te herkennen aan Gekleurde broek , en Dom lullen over zaken waar ze geen verstand van hebben , oftewel een grote hete luchtballon ...... Microsoft en Android is een product voor de massa inderdaad ..

Amigo1973 | 01-10-13 | 07:15 | + 7 -

@Amigo1973 | 30-09-13 | 16:32 |

Je schreef: "Nu een vraagje over Steve Jobs wat heeft hij eigenlijk gedoneerd ? en wat is er gebeurd met zijn kapitaal na zijn overleiden ? ,,, Van Bill is zelfs nu al bekend wat daarmee gaat gebeuren dit komt allemaal te goede aan de diverse liefdadigheidsinstellingen waar hij zich voor inzet."

Het is heel eenvoudig Steve Jobs heeft zijn leven toegewijd aan het leiding geven van een groep mensen die werkelijk innovatief is. Zonder Apple geen Windows, zonder Apple geen Android, want als er geen Apple was geweest dan werkte iedereen nog steeds met CP/M 86 en met GEM. Zonder Apple ook geen Linux, want Mac OS X is feitelijk Unix en Linux is dat ook. Maar Unix zonder de fantastische schil van Apple is onwerkbaar stug. Met het succes van Mac OS X in het achterhoofd is men begonnen aan Linux, dat weer de basis is voor Android. Kortom, zonder Apple geen miljoenen telefoons die met een goed werkend en zeer goedkoop operating system zijn uitgerust.

Ik mag eigenlijk wel zeggen dat Steve Jobs tot zijn einde zich ingezet heeft voor de goede zaak, voor het heil van de wereld. Het is misschien niets te veel gezegd om te stellen dat hij zijn leven heeft gegeven voor de mensheid.

Bill Gates daarentegen is steeds bezig geweest om producten op de markt te brengen die goed genoeg waren om te verkopen en slecht genoeg waren om zonder updates en revisies te kunnen werken. Het geniale van Bill Gates is altijd geweest hoe hij die troep aan de man kreeg en hoe hij een heel leger van 'deskundigen' en wederverkopers en service-centers aan de gang kon houden. Bill Gates heeft de markt uitgemolken tot en met, denk je eens in wat voor een ellende hij veroorzaakt heeft, hoeveel miljoenen niet beter weten of dat computers na een jaar weer naar een computershop moeten om opnieuw geïnstalleerd te worden, om virussen te verwijderen en om zoekgeraakte bestanden terug te vinden, oorzaken van vastlopers op te sporen etc. etc.

Iedereen weet wat voor een rampspoed Windows is, en iedereen weet hoeveel geld er mee gegenereerd wordt plaatselijk door de computerboer die er dik geld aan verdient en aan al die handige jongens die wel even kunnen helpen met een paar trucjes. Windows is een goudmijn.

Windows wàs een goudmijn, totdat de Powerbooks Pro zo populair werden dat iedereen ze kon kopen, nu hebben mensen geen Microsoft Approved Service Center meer nodig.

Het grappige is dus dat Microsoft als Evil wordt bestempeld terwijl iedereen altijd is door blijven gaan met het verkopen van die troep, omdat het zo goed verdient! Een virus weghalen kost €60,- per PC en Windows her-installeren kost €35,- Bij een Mac weet niemand wat dat kost, omdat iedereen dat zelf kan, of niet nodig is. Wat de familie van Steve Jobs met het geld gaat doen is hun eigen zaak. Ze hoeven niet de gunsten van het publiek te kopen als aflaat. Elke Mac bezitter brand elke dag een kaarsje voor Steve Jobs, terwijl met al het geld van de wereld de vloeken en de verwensingen van Windows gebruikers niet af te kopen zijn. Voor elk zoekgeraakt bestand op een Windows PC zal Bill Gates worden gestraft met het persoonlijk opzoeken van de verloren gegane data, tot in het einde der tijden, en nog lang daarna. Zo erg is de ellende van Windows!

vanhetgoor | 01-10-13 | 02:10 | + -10 -

Best goed, die 84 apps, maar liever doen ze iets aan dat hinderlijke blauwe scherm.

guurderdanguur | 01-10-13 | 00:15 | + -2 -

stom artikel
deze site wordt steeds meer krankjorum
pas op hoor!
of ik klik niet meer
nou
en dan weet je t wel

2emeREP | 01-10-13 | 00:14 | + 1 -

ik vraag me wel af hoe oud de schrijver van dit stukje is? ik heb nog nooit zo een kinderachtig miezerig mannetje meegemaakt.
worden de schrijvers van daskapital soms op een kleuterschool geworven?
is het echt de bedoeling dat we dit serieus moeten nemen?

According2Mark | 30-09-13 | 23:51 | + 3 -

In 1981 kwam IBM met de personal computer waarop MS-Dos 1.0 draaide.

binary-coded decimal | 30-09-13 | 17:31 | + 0 -

@ENER-GY | 30-09-13 | 13:01 |
Inderdaad, Android of Apple dus.

Sunabalk | 30-09-13 | 17:08 | + -4 -

@Tux1337 | 30-09-13 | 16:11 |

www.google.nl/?gws_rd=cr#q=bill+gates...

Moet je eens lezen ,, denk trouwens niet dat hij 100% rente krijgt op zijn vermogen want dat had hij dan dus moeten krijgen toen hij 50% doneerde van zijn toenmalige vermogen...

Toevallig volg ik de Bill en Melinda Gates foundation en weet ik dat er veel meer donaties zijn geweest .... en dat hij en zijn vrouw zich zeer intensief inzetten voor diverse wereldverbeterende projecten ...

Nu een vraagje over Steve Jobs wat heeft hij eigenlijk gedoneerd ? en wat is er gebeurd met zijn kapitaal na zijn overleiden ? ,,, Van Bill is zelfs nu al bekend wat daarmee gaat gebeuren dit komt allemaal te goede aan de diverse liefdadigheidsinstellingen waar hij zich voor inzet .....

Grappige is dus dat Microsoft altijd als Evil wordt bestempeld terwijl als dit waar is Apple Satan himself nog wat kan leren .....

Amigo1973 | 30-09-13 | 16:32 | + 7 -

@hamstr | 30-09-13 | 15:31

In windows Phone 8 vind je onder instellingen de bedrijfsapps , een bedrijf kan ervoor kiezen om zijn bedrijfs specifieke apps via een bedrijfs store account naar hun telefoons te pushen dit gaat dan buiten het normale store circuit om ..

Naar mijn weten is Windows Phone 8 het enige platform buiten Blackberry wat te beveiligen is via het bedrijfsnetwerk en beheerd kan worden door een systeembeheerder ....

Microsoft heeft gewoon alle sterke punten samengevoegd tot een superieur Phone OS ,,, en nee er zijn geen tien miljoen dertien in een dozijn apps geschreven door V.Irus verspreider en de heer H.Acker en zijn neefje W.AnnabeCoder omdat het kaf van het koren wordt gescheiden door Microsoft via de APP certificatie procedure , Daarom heb je ook geen superieure dure hardware nodig ( Android ) om het enigszins fatsoenlijk te laten draaien ....

En ja het aanbod is wel degelijk erg groot in de MS store echter ja kleiner als bij de andere omdat het 1 nieuwer is en 2 er dus op kwaliteid wordt geselecteerd ..

Amigo1973 | 30-09-13 | 16:17 | + 6 -

Nou met een fors aantal vie-emmetjes kom je er wel hoor. Ik ken een kerel, die heeft er op zijn 128 gieg server wel dertig staan, die vrolijk met elkaar en de rest van de wereld babbelen. Overigens wel Linux enzo hoor, het is wel een echte professional - niet eentje die zijn MCSE bij een pak waspoeder heeft gekregen. Dus die 81 apps zijn voor hem niet zo interessant.

@Amigo1973 | 30-09-13 | 13:18
Het is ook een kerel, die jarenlang zijn klanten heeft afgezet, absoluut niet kan programmeren, zijn visie op de toekomst in een nieuwe versie regelmatig moet herschrijven, Steve Jobs enorm belazerd heeft (jarenlang rechtspraken!) en zijn filantropie (inc. de spindokter, die het hem geadviseerd heeft) gewoon uit de rente van zijn vermogen kan betalen.

@putin | 30-09-13 | 14:38
Allemaal object georienteerd. Een echte kerel programmeert in C. Een hele stoere echte kerel doet het in Assembler. De stoerste kerel kan OO programmeren in assembler door stiekem de macro processor te herprogrammeren. Moet ik 't je uitleggen?

Tux1337 | 30-09-13 | 16:11 | + -8 -

Tering moeilijk he ff nadenken? Het gaat over 81 maal dezelfde app. Is dat niet verrot handig in een kantoor omgeving? Een app bij 81 gebruikers instalaren onder dezelfde licentie? Verdomd handig he. Dan moet je bij Apple dus al 9x diezelfde app kopen! Of zelfs op een school, waar het budget al verrot bezuinigd is, hej verdorie joh, die kunnen ineens met een boel licenties minder af.

Dit is wel een heel kansloze en goedkope bash. Oh en trouwens, over een tijdje is Windows Phone en Windows 8 de grootste. Micrsoft heeft heel veel in petto. Das alvast nieuws.

hamstr | 30-09-13 | 15:31 | + 0 -

Goeie reacties Oost. Triest figuur ben je met je Microsoft- afzeik verhaaltjes.
Kleuter.

jarretelli | 30-09-13 | 15:05 | + 13 -

Tenenkrommend schrijfsel.. Als blogger jezelf zo te kijk zetten is slechts weinigen gegeven. Ik stel voor je arsenaal uit te breiden en je 82e hersencel ook aan het werk te zetten. Het zal je vast niet weerhouden dit soort wanstaltigheden te schrijven maar met een beetje geluk weerhoudt het je je schrijfsels daadwerkelijk online te zetten.
Gebrek aan kennis, gebruik van "Windhoos" en .. ach ik ga er verder inhoudelijk niet eens op in.

digibeticus | 30-09-13 | 14:45 | + 17 -

@Amigo1973 | 30-09-13 | 13:18
Gewoon mee eens, vergelijk C# maar eens met Objective-C dat zegt al genoeg.

putin | 30-09-13 | 14:38 | + 5 -

Even tellen... Ik heb een normale W8 desktop, een grote W8 laptop, een W8 mobieltje, een W2012 web server die dezelfde apps wil, een W8 mini-desktop voor testdoeleinden, een oude laptop die naar W8 is bijgewerkt, een W8 RT tablet en een stuk of 6 virtuele W8 machines voor testdoeleinden. Verder nod een Chrome OS laptop, een iPad, een Android tablet en een iPod maar die tellen niet mee. Of, een Windows 5 mobile telefoon, die nog in een lade ligt. Kunnen de apps niet op, dus telt ook niet mee.
Ofwel, ik kom een aardig eind, maar nog steeds niet in de buurt van de 81.
Misschien een bedrijf wel, mits alle werknemers hetzelfde account gebruiken...

Alex Williams | 30-09-13 | 14:10 | + 4 -

8ste en 1ste letter ven het alfabet... H en A. oh, is MS nu in handen van de Hells Angels?

Supreme Fatt Ass | 30-09-13 | 13:31 | + -6 -

Laat mij raden .. de schrijver van dit stukje heeft een overpriced and less doing Iphone , draagt een paarse of andere hippe kleur broek ( kapitein blauwbroek ? ) en denkt dat Apple de Tablet heeft uitgevonden , moehahahaha...

Alleen dat soor zielige figuren bashen Microsoft en haar producten , het bedrijf wat wel wat terug doet voor de wereld , het bedrijf dat een oprichter heeft die Apple persoonlijk gered heeft van de ondergang , en die zijn kapitaal spendeerd om de wereld een beetje beter te maken ( wat heeft Steve eigenlijk gedaan behalve de miljardair uithangen en mensen afzeiken ? ) Oh ja en toevallig maken ze ook nog eens superieure producten tegen de laagste prijs zodat iedereen kan profiteren .... en Apple ??

Geschreven door een Software Developer die exclusief voor en met Microsoft Producten werkt zoals zo`n beetje +80% van alle serieuze software gebruikers op deze wereld .

Amigo1973 | 30-09-13 | 13:18 | + 51 -

Urbanus en een van zijn fans:
He, Urbanus, ik heb al uw platen.
Ah, zijde gij dat!

SOD | 30-09-13 | 13:16 | + 19 -

Merk bashen is voor mensen die overal beren op de weg zien, van die "ja maar" figuren. Iemand die in opportunity's denkt zorgt voor no borders en maakt zijn/haar keuzen op basis van een zo hoog mogelijke vorm van rationaliteit en daar hoort consequent afgeven op merk a of b niet in thuis.

ENER-GY | 30-09-13 | 13:01 | + 17 -

Zo'n Nokia Lumia is echt een prima toestel. Snel, stabiel en veel standaard functionaliteit. Hooguit een wat minder actieve community van ontwikkelaars dan bij Apple/Android, maar voor de rest zeker gelijkwaardig.

Hickup | 30-09-13 | 12:57 | + 43 -

81 = 9 x 9. Lijkt me duidelijk. Dus.

Montgomery Burns | 30-09-13 | 12:55 | + 16 -

En de schrijver van dit artikel is te dom om te zien dat dit getal een ludieke verwijzing is naar het onlangs uitgebrachte Windows 8.1? Schrijf dan niks, als je er geen verstand van hebt. Misschien een idee om voor NUjij te gaan schrijven.

Viperke | 30-09-13 | 12:48 | + 91 -

Of de Windows 8.1 update, Oost?

Snackbar van Allah | 30-09-13 | 12:42 | + 68 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken