Samenleving. Nu nog maakbaarder

U vraagt, SEO draait
U vraagt, SEO draait
Wat te doen als er onderbouwing moet worden gevonden voor een plan of een belang? Dan huur je een 'onafhankelijk' onderzoeksbureau in, uit wiens onderzoek dan naar hartelust selectief geshopt kan worden. Een van de betere onderzoeksbureaus is SEO in Amsterdam, weet ook de belastingparadijslobby. Het plan in kwestie is uit het regeerakkoord van VVD en PvdA en is een wens van de laatste partij. Werknemers met een tijdelijk contract moeten niet na drie, zoals nu, maar al na twee jaar aanspraak kunnen maken op een vast contract. Klinkt allemaal eerlijk en sociaal, nietwaar? Kijken we naar het onderzoek zelf. Daar staat helemaal niets bijzonders in. Dankzij de Flexwet werken er meer mensen flexibel (oh ja joh?) en komen mensen moeilijker aan een vast contract (oh ja joh?). Andere baanbrekende dingen: jonge autochtone hoogopgeleide werknemers komen makkelijker aan een vast contract dan oudere niet-westerse allochtonen zonder opleiding (OH JA JOH?), flexibel werkenden verdienen minder (oh ja joh?) en zijn vaak ook ongezonder (oh ja joh?). Aangezien dat allemaal schandalig is laat minister Asscher zich niet weerhouden door de feiten of of gezond verstand. De minister ziet namelijk in de bevindingen van het rapport bevestigd dat de flexibele schil groeit. In hetzelfde rapport staat dat het voornamelijk door de economische crisis komt, maar dat zal de minister kennelijk worst wezen. Dat uit hetzelfde rapport geconcludeerd KAN worden dat flexibele werknemers door de nieuwe maatregelen niet na drie, maar in zijn plannen al na twee jaar werkloos kunnen worden wordt gemakshalve maar niet genoemd. Terwijl dat in tijden van crisis niet onaannemelijk is omdat bedrijven dan terughoudender zijn om mensen vast aan te nemen (oh ja joh?). Met de door de VVD zo gewenste hervorming van de arbeidsmarkt heeft het allemaal weinig van doen.

Reaguursels

Inloggen

Goelag-archipel door Aleksandr Solzjenitsyn, Orwell heeft ook een paar titels. Statistieken en de daarbij horende hokjesverdeling leidt alleen tot een verder rottende samenleving

gaper | 08-07-13 | 23:30 | + 6 -

Totaal absurd dat het PVDA zondagskind Lodwijk Asscher vrijwel geen kritiek krijgt in de media op zijn waardeloze beleid.

De werklossheid loopt gigantisch op, we zitten in de grootste crisis van de laatste 35 jaar, maar Asscher doet het allemaal geweldig volgens onze gelijkgeschakelde media.
Kom op zeg, die vent bakt er helemaal niks van als Minister van Sociale Zaken.

Welke maatregelen heeft hij gerealiseerd om de werkloosheid onder controle te krijgen??
Helemaal Nul, Niks, Nada!

De jurist Asscher weet bijzonder veel van privacy wetgeving en informatierecht maar hij heeft geen benul hoe hij deze crisis op moet lossen (daarom voelt hij zich waarschijnlijk ook zo goed thuis in dit kabinet want de rest heeft ook totaal geen idee).

Wat heeft deze man nou eigenlijk precies gepresteerd om Vice-Premier en Minister van Sociale Zaken te mogen worden (behalve 10 jaar onafgebroken opgehemeld te worden in de PVDA-media als de grote nieuwe belofte voor Nederland)?

Het enige recept dat gaat werken is een forse belastingverlaging (bv. geen inkomstenbelasting over de eerste EUR 35,000 en daarboven een flat tax van 30%) te betalen uit een forse structurele besparing van 20 miljard per jaar in de overheidsuitgaven (o.a. door beperken OS, HRA afschaffen, toeslagen afschaffen, minder ambtenaren, meer controle op uitkeringsfraude etc. etc).

Dus bezuinigen + lastenverlichting. Dan krijgen de mensen weer perspectief en vertrouwen en komt de zaak weer aan de gang. Het huidige beleid werkt totaal averechts en maakt de crisis alleen maar erger.

Maar ja, breng dat zo'n privacy-jurist als Asscher die zijn halve leven is opgehemeld door de PVDA maar eens aan zijn verstand. Die gelooft inmiddels zelf ook dat hij "God's gift to politics" is.

Deze ploeg zal slechts proefondervindelijk door herhaaldelijke trial and error processen leren wat ze moeten doen (als ze het al ooit gaan snappen), alleen is de Nederlandse economie dan echt totaal dood als zij ook eens een keer zo ver zijn. Ze raken nu steeds verder "behind the curve".

Outsider-Inside | 08-07-13 | 19:09 | + 13 -

Tja, Asscher is dan ook het product van nepotisme - inhoudelijk stelt zijn proefschrift helemaal niks voor, maar zo'n titel staat mooi op je CV.

Dan doet de UvA als PvdA-bolwerk natuurlijk wel even de oogjes dicht. En zo zitten er wel meer in de PvdA deelraden, met titel maar zonder enige inhoudelijke kennis.

Dit bericht verbaast eigenlijk niemand.

Snackbar van Allah | 08-07-13 | 16:58 | + 11 -

Alleen een belastingstaking kan deze vervloekte polder nog redden van de schier oneindige schare parasieten binnen (semi)overheid en politiek.

trotse-ambtenar | 08-07-13 | 16:48 | + 16 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken