Hier kan Edward Snowden gaan wonen

Het begint er steeds meer op te lijken dat onze lievelingsklokkenluider Edward Snowden binnenkort gaat verhuizen naar Zuid- of Midden-Amerika. Van de tientallen landen waar de stateless Amerikaan asiel aanvroeg, reageerden namelijk alleen Bolivia, Nicaragua en Venezuela positief. De eerste twee gematigd, de laatste rolde de rode loper al bijna uit. Dus zit het er dik in dat de voormalige CIA-medewerker binnenkort Spaans mag gaan leren. Omdat we bij huizensite Das Kapital de beroerdste niet zijn, hebben we de mogelijkheden voor onroerend goed alvast verkend voor dhr. Snowden. Met vandaag de nadruk op Venezuela, want die waren het meest zeker van hun zaak. Bovendien weet iedereen dat hip chic Venezuela de place to be is in het Zuid-Amerikaanse. Met metropool Caracas, een eigen god in de vorm van Hugo Chávez en de witste stranden van de Atlantische Oceaan. Verdere pluspunten: het ligt lekker dicht bij Cuba, het eiland dat zich dapper verzet tegen de heerschappij van de Verenigde Staten. En Bolivia? Daar worden toch eigenlijk te veel mensen die dat niet wilden dood gevonden. Nicaragua dan? Te ongelukkig.. Daarom, dear Edward. Pak je spullen, stap op dat vliegtuig, (klim in het bagageruim) en vertrek naar Zuid-Amerika.

venezuelaaaaaa_01.jpg
Venezuela, Caracas
Met zo'n oerwoud op je balkon heb je geen beveiliging meer nodig. Drie slaapkamers en een kamer voor de butler. Allemaal met eigen badkamer. Parkeerruimte voor drie auto's. Gemeenschappelijke ruimtes hebben marmeren vloeren. In de wijk El Recreo van het altijd bruisende Caracas, supermarkt en eetgelegenheden om de hoek. Nadeel: het hele pand staat onder 24/7 videobewaking. Prijs? 9,1 miljoen BsF (1,13 miljoen euro).

venezuelaaaaaa_02.jpg
Venezuela, omgeving Caracas
Koloniaal huis op het pittoreske platteland in de omgeving van de Venezolaanse hoofdstad Caracas. CIA-proof hek van roestvrijstaal. Inclusief eigen park van een hectare. Mooie veranda om in de zomer een hapje te eten tijdens het paranoïde naar buiten kijken. Prijs? 8,8 miljoen BsF (1,1 miljoen euro).

venezuelaaaaaa_03.jpg
Venezuela, Isla Margarita
Venezuela is meer dan alleen Caracas. Deze omgekeerde gevangenis staat op het Caraïbische Isla Margarita op vijf minuten van het legendarische Playa El Agua. Complex bestaat uit drie grote huizen, elk bestaande uit twee verdiepingen. Inclusief zwembad en verstoptuinhuisje. Prijs? Drie miljoen BsF (320.000 euro).

venezuelaaaaaa_04.jpg
Venezuela, Puerto Ordaz
Terug naar het vasteland. Aan de schitterende rivier de Caroni ligt wereldstad in Venezuela Puerto Ordaz. Met deze woning die meer tralies dan bakstenen bevat. Verder: zes slaapkamers, vijf badkamers, garage voor vier auto's, overdekte veranda en dichtbij de lokale uitgaansgelegenheden. Totale grootte bijna achthonderd vierkante meter. Ook in de buurt: de toeristische watervallen van de Caroni. Prijs? 3,2 miljoen BsF (400.000 euro).

venezuelaaaaaa_05.jpg
Venezuela, omgeving Caracas
De grote stad zo dichtbij en toch zo ver weg. Gelegen in de omgeving van Caracas. Vijf slaapkamers, privéwaterval, schitterende tuin en terras. Extra: studeerkamer om geheime NSA-documenten door te pluizen. Grote voordeel: je ziet de helikopters van ver aankomen. Prijs? 3,3 miljoen BsF (410.000 euro).

venezuelaaaaaa_06.jpg
Venezuela, Caracas
Huren, dat kan natuurlijk ook. Deze prachtige villa bijvoorbeeld. Het best beveiligde gebouw in heel Zuid-Amerika. Van bewegingssensoren tot schrikdraad om de gemiddelde FBI-agent de bijna-doodervaring van zijn leven te bezorgen. Zeshonderd vierkante meter en parkeerplek voor tien auto's. Kunnen de WikiLeaks-vriendjes ook nog eens op bezoek komen. Prijs? 100.000 BsF (12.000 euro) per maand.

venezuelaaaaaa_07.jpg
Venezuela, Maturin
Onze Edward moet natuurlijk ook een boterham kunnen verdienen in het Venezolaanse. Daarom: kekke bedrijfsruimte in oliestad Maturin. De mogelijkheden zijn eindeloos: van een koffiehuisje voor vermoeide arbeiders tot een fietsverhuur. De wanden zijn in ieder geval gifgroen tegen de NSA-agenten. Inclusief drie slaap- en badkamers. Prijs? 12.000 BsF (1500 euro) per maand.

boliviaaaaa_01.jpg
Bolivia, Santa Cruz
Bonus: mocht het nou toch Bolivia worden, dan hebben we dit schitterende huis in de metropool Santa Cruz in de aanbieding, dat bestaat uit drie appartementen met een totaal vloeroppervlak van 318 vierkante meter. Kan Snowden ook nog eens een zakcentje verdienen door een deel van zijn woning op Airbnb te zetten. Prijs? 100.000 USD (78.000 euro).

nicarague_01.JPG
Nicaragua, Managua
Nu we toch bezig zijn: Nicaragua. Ook een schitterend land. En ziehier: een bungalow met vier slaapkamers, drie badkamers, parkeergelegenheid en een 'barbecue area'. Klinkt goed. Prijs? 110.000 USD (86.000 euro).

Reaguursels

Inloggen

Volgens mij heeft Eddy al lang spijt van zijn avonturen. Wat voor leven heeft die man nu nog...

pandalicious | 08-07-13 | 10:12 | + 1 -

@sinar2 | 07-07-13 | 14:34
Op zich heb je gelijk, maar (de maar die je wist dat ging komen, etc).
Omgekeerd doen wij dat natuurlijk al jaren. Sterker nog, het is de kern van ons asielbeleid. Mensen die in hun eigen land politiek vervolgd worden, kunnen in de meeste westerse landen een veilig thuis vinden. Maak het bont genoeg, en zelfs de VS staat met een groene kaart te wapperen. Dat landen die een enorme hekel hebben aan de VS (zijn jaren lang bestuurd door dictators die daar door de VS aan de machte geholpen werden) nu Snowden helpen is dus niet zo gek.

TheEgg | 08-07-13 | 08:17 | + 0 -

Geweldig! De hele dag neuqseksen met gewillige latina's. Beter dan die platte Hollandse zeikwijven.

gaeensdeaud! | 07-07-13 | 21:31 | + 1 -

Dit is een goed idee en een sublieme methode om een statement te maken, al ben ik bang dat onze overheid veel te slaafs en te kruiperig naar de VS en de EU is om hierin mee te gaan:

www.piratenpartij.nl/blog/redactie/pir...

Krieties | 07-07-13 | 20:31 | + 2 -

Ik denk dat hij gewoon in Rusland blijft. Lekker blank en veel meer toekomst perspectieven.
Super lekkere Anna Chapman is al met hem aan het flirten.

Harvey Specter | 07-07-13 | 15:42 | + 5 -

En waarom bieden ze hem dat aan? Alleen om om de USA een hak te zetten. Die linkse dictaturen hebben zelf helemaal niets op met vrijheid en openheid maar controleren de bevolking zelf nog erger.
Wat zou de reactie van die landen zijn als Snwoden een cubaan was geweest ? Dan hadden ze hem terstond utigeleverd.

sinar2 | 07-07-13 | 14:34 | + 6 -

Hij kan de klokken daar beter niet al te hard luiden. Anders trakteert de broer van Julio Poch hem op een parachuteloze skydive.

Aldous | 07-07-13 | 13:57 | + 10 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken