Mooi. Werkgelegenheid VS beter dan verwacht

Ook eerdere maanden naar boven bijgesteld
Ook eerdere maanden naar boven bijgesteld
Het belangrijkste macrocijfer van de maand is weer binnen, het arbeidsmarktrapport (pdf) van de Verenigde Staten. 195.000 nieuwe banen kwamen er bij, terwijl een plus van 165.000 banen was verwacht. Het werkloosheidspercentage bleef op 7,6, voorspeld was 7,5. Het aantal banen voor april en mei werd met 70.000 naar boven bijgesteld. Andere getallen, waarvan we weten dat onze lezers ze belangrijk vinden: de participatiegraad steeg met 0,1% naar 63,5% en het percentage mensen dat 'underemployed' is (U-6 in het rapport) steeg van 13,8% naar 14,3. Al met al goed nieuws voor de economie in het algemeen. Aandelen stijgen, obligaties en goud dalen.

Reaguursels

Inloggen

Ja, dat hebben ze handig gedaan. Het probleem van de rommelhypotheken compleet afwentelen op de banken en diezelfde banken dan weer helpen met heel veel gratis geld zodat ze op de met dat gratis geld feestvierende beurzen hun verliezen goed kunnen maken of op andere partijen kunnen afwentelen. Daardoor is het hypothekenprobleem opgelost en kan de economie weer gaan draaien... Alleen de inflatie zou nu dik dubbele cijfers moeten gaan bedragen door al dat extra geld, en het land zou dik failliet moeten zijn doordat de staatsschuld echt krankzinnig hoog is geworden... O wacht, het is Amerika. Die hebben dat probleem niet....

Dat stijgen van de aandelen duurde maar heel eventjes, voordat men besefte dat een eventueel einde aan de enorme hoeveelheden gratis geld niet veel goeds voorspelt. Het blijft vooralsnog de vraag of al dat printen nu eigenlijk wel echt heeft bijgedragen aan een betere en herstellende economie, of dat men vooral zichzelf voor de gek houdt en de toekomst hypothekeert. Want dat men ooit de prijs moet betalen, dat staat vast.

Requiescat in pace | 05-07-13 | 16:25 | + 2 -

Lang leven de print machine's...

Trucidator86 | 05-07-13 | 15:54 | + 4 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken