DK Medialogica: Lagarde waarschuwt Duits Hof

Jeder Topf findet seinen Deckel
Jeder Topf findet seinen Deckel
Mooie koppen, altijd goed voor vele kliks. Weten wij alles van. Bij Süddeutsche Zeitung is dat nu ook doorgedrongen. Boven een EXCLUSIV interview met IMF-baas Lagarde, waar het proces in Karlsruhe over het ECB-beleid ter sprake komt, koppen zij: 'Warnung aus Washington' (dat was eerder 'IWF-Chefin Lagarde warnt Bundesverfassungsgericht', check URL). In de eerste alinea wordt de kop meteen afgezwakt: 'Die Geschäftsführende Direktorin des Internationalen Währungsfonds (IWF), Christine Lagarde, hat das Bundesverfassungsgericht indirekt davor gewarnt, die Arbeit der Europäischen Zentralbank (EZB) im Kampf gegen die EU-Schuldenkrise zu torpedieren'. Ah, een 'indirecte waarschuwing'. Vervolgens wordt in het artikel uitsluitend Lagarde geciteerd die de loftrompet steekt op de ECB die, omdat de politiek apathisch op de crisis blijft reageren, met OMT een echte bazooka heeft opgetuigd. Sterker nog, de SZ schrijft gewoon: 'Lagarde wollte sich zu dem laufenden Verfahren nicht direkt äußern'. Kortom. Ze wilde niks zeggen over het proces, ze heeft niks gezegd en toch schrijft de krant iets op. En dus goed voor schuimbekkende comments: 'Eine französische Fälscherin warnt das höchste dt. Gericht ihre Fälschungen in Zweifel bzw. in Frage zu stellen. Eine Absurdität, eine Frechheit sondergleichen'. Dat kunnen wij ook, moeten ze bij het FD (inlog) gedacht hebben. Zij schrijven het klakkeloos van SZ over. En dus ook daar schuimbekkende comments: 'dat arrogante mens moet er mond dicht houden. ik kan me nog herinneren dat we hier in nl een referendum hebben gehad. dat hebben onze volksvertegen woordigers samen met de linkse media genegeert' (sic). Chapeau. Nu we het toch over het proces hebben: Hans-Werner Sinn, Duits econoom, waarschuwt voor de miljoenste keer dat het opkoopprogramma van de ECB Duitsland honderden miljarden kan kosten. Zo, dan hebben we het plaatje boven dit artikel ook even verantwoord.

Reaguursels

Inloggen

en zoals eerder gezegd mist OMT een legale en dus juridische basis en dat betekend ademhappen als de claims gaan stapelen. Op goede hoop... kolere

gaper | 13-06-13 | 01:46 | + 0 -

Leuke analyse JackRyan .
Wat ik erger vind dan al die boeven kunnen hier in Nederland doen wat ze willen.
Jij eindigt er meer in je betoog.
Wat is het volk achterlijk geworden...
Geen passie meer bij links of rechts.
Stemmen heeft op deze manier geen zin meer!
Men is zo achterlijk.
Niemand heeft in de gaten dat het helemaal voorbij is!!

Mega Mindie 2 | 13-06-13 | 00:48 | + 3 -

Nou en? Laat het bundesverfassungsgericht het geheel maar torpederen.
Een loos dreigement moet je in deze gewoon terzijde laten gaan.
Het verhaal van Lagarde is beinvloeding, dus niet interessant & zal zal om deze reden door het BVG wel ter zijde geschoven worden.
zeg maar daag tegen de euro! zwaaiiiiiiiiiiiiiii

Geitenwollensokjuhz | 13-06-13 | 00:48 | + 4 -

Outsider-Inside | 12-06-13 | 19:56 |
Scherpe analyse. Met als toevoeging dat Nederland (vóóral Nederland) kapot zal gaan aan de verstikkende politieke correctheid die er heerst in dit land.
Er worden door de staat grote hoeveelheden geld geleend om de begroting maar sluitend te maken. Op zich is er niet zoveel mis met het lenen van geld op bepaalde momenten, als de geleende gelden maar nuttig worden besteed en echt versterkend werken voor de Nederlandse economie. Dit is helaas niet het geval. Er worden al vele jaren achtereen vele tientallen miljarden geleend om niet-noodzakelijke uitgaven te bekostigen als ontwikkelingshulp, de massa-immigratie, de publieke omroep, Vogelaarwijken, milieu/kunstsubidies, de netto-betalingen aan de EU (eigenlijk ook ontwikkelingshulp), overbodige ambtenaren, te grote overheid, etc. Los van alle achterlijke uitgaven aan Griekenland, ABN-AMRO, etc.
Veel van dit soort besteedde gelden verdwijnen vrijwel meteen uit de Nederlandse economie, zoals bij bijv. ontwikkelingshulp en uitkeringen aan immigranten (geven dit doorgaans uit in de landen waar ze vandaan komen).
De staatsschuld zal binnen nu en een paar jaar dus ongekende hoogten bereikt hebben, zonder dat er van al dat geleende geld maar enige versterking is bereikt van de Nederlandse economie. Los van het feit dat de hardwerkende Nederlander dan nog altijd zal zuchten onder een zeer hoge belastingdruk. En los van het feit dat honderdduizenden, zo niet miljoenen kansarme immigranten een enorme (financiële) last zullen zijn voor dit land. Stel je eens voor dat al deze immigranten wel wat nuttigs konden doen en onze economie konden versterken. Helaas is dat niet het geval, zo lang de PvdA en VVD het voor het zeggen hebben.
Het vervelende voor Nederland is dat de wereldeconomie over een aantal jaar echt wel weer zal gaan draaien (behalve hier, lees: economie niet versterkt/niet hervormd/gemiste kans), met als gevolg flink hogere rentes. De rente op de veel te grote staatsschuld zal over een aantal jaar gigantisch zijn.
De echte klap moet dus nog komen voor Nederland. Dit land kan zich gaan opmaken voor een flinke daling in de welvaart t.o.v. de rest van de wereld. Kennelijk willen de Nederlanders dat graag, afgaande op het kiesgedrag. Iedereen arm. Puur dankzij de verstikkende politieke correctheid. Dit zal zo enorm funest zijn, terwijl je er niemand over hoort in de media. Het lijkt wel of iedereen oogkleppen op heeft en weigert naar de realiteit te kijken.

JackRyan | 13-06-13 | 00:28 | + 12 -

De verwaande Duitsers krijgen ook door dat ze niets meer te vertellen hebben. Mooi, weer een stap naar het einde van de Euro onzin.

Winston1 | 12-06-13 | 22:29 | + 1 -

Misschien wil ze wat zeggen over dat andere proces... Bernard Tapie... Hoe zat dat ook alweer Christine?

Pimp my Voortuin | 12-06-13 | 21:02 | + 1 -

Het probleem is dat het OMT plan van Draghi zo succesvol is geweest om de rentes in Zuid-Europa tijdelijk naar beneden te krijgen (zonder dat het de ECB tot nu toe ook maar een cent heeft gekost), dat de politici weer rustig achterover zijn gaan leunen en structurele hervormingen (minder overheid, flexibelere arbeidsmarkt, minder belastingen) weer lekker voor zich uit zijn gaan schuiven.... ach Draghi lost het wel voor ons op. Tja, dat was niet de bedoeling.

Draghi heeft kostbare tijd weten te winnen, maar die tijd is vervolgens weer niet benut door de politici. Dit is de achilleshiel van het ECB-beleid gebleken (en dan laat ik Dijsselbloem nog buiten beschouwing als reserve-achilleshiel).

Nederland wordt qua economische performance nu ook steeds sneller een Zuid-Europees land trouwens. Daar is vast nog wel een leuke afkorting voor te bedenken, de "PIGHS" of zo.

Het is een kwestie van weken voordat Financien wederom een nieuwe grote belastingtegenvaller kan gaan aankondigen nu het halve MKB failliet gaat door het waanzinnige lastenverhogende beleid van Rutte. Reken maar dat er nog wel een tegenvaller van EUR 5 tot 10 miljard extra aan zit te komen vanwege lagere BTW opbrengsten, minder Vennootschapsbelasting en oninbare belastingclaims op ondernemers en ZZP-ers die geen reserves meer over hebben. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

Zolang men de patient het verkeerde medicijn toe blijft dienen (lastenverzwaring) wordt hij alleen maar steeds zieker en niet beter. Wanneer zou dat kwartje eens gaan vallen in Den Haag?

Outsider-Inside | 12-06-13 | 19:56 | + 25 -

Als ik tien jaar ouder was zou ik haar loeihard doen in al haar drie openingen...

eerstneukendanpraten | 12-06-13 | 19:52 | + -3 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken