Bank in doodsnood lokt kinderen

Appeltjes van Oranje
Appeltjes van Oranje
We zijn ons nog aan het verdiepen in de eindelijk gepubliceerde jaarcijfers van SNS Reaal, maar één ding viel ons (H/T @reijinga) al aan het persbericht op. Midden in het gevecht om het voortbestaan van de bank, dus nog voor de nationalisatie heeft de bank met het herintroduceren van de Zilvervlootspaarrekening '32000 klanten' geworven. Klanten? Kinderen! 'Financiële educatie en het bevorderen van spaarzin staan hoog in het vaandel bij SNS Bank en RegioBank', heette het officieel, maar in feite zat de bank te azen op het geld van de mensen die waarschijnlijk het minst nauwgezet de berichtgeving van rondom de bank volgden. Tja, financiële educatie. Zit wat in. Zet je geld onder de depositogarantiegrens op een rekening tegen een te hoge rente bij een Too Big To Fail-bank en je leert meteen wat wederzijdse 'moral hazard' is. SNS kan rustig geld van kinderen gebruiken om de balans te stutten, want ze worden toch wel gered en de kinderen kunnen rustig storten, want ook zij vallen onder het depositogarantiestelsel.

Reaguursels

Inloggen

Tegenwoordig wordt sparen bij kinderen juist te weinig gestimuleerd.
Ik weet nog dat er een bank was, VSB geloof ik, die deed ook een hoop om kinderen aan te trekken en om ze te laten sparen.
Als het spaarvarken dan vol was, kwam ik met m'n zak geld en dan gingen de muntjes in de sorteermachine, helemaal prachtig hoe je die muntjes door de machine zag gaan.
Tegenwoordig geven kinderen alleen nog maar uit en zeiken ze bij pa en ma om dingen die ze willen hebben, i.p.v. dat pa en ma ze stimuleren om te sparen voor wat ze willen hebben.
2% is heus niet zo hoog, het is ook een VARIABELE rente he, niet fixed.

Longcat | 06-06-13 | 17:35 | + 2 -

Van Kuppeveld, u vindt 2% rente op die Zilvervlootrekening "te hoog"? En dat terwijl je maar 600 euri per jaar mag storten?
En denkt u soms dat kinderen zelf de keuze maken voor een spaarrekening? Volgens mij hebben de ouders nog altijd een dikke vinger in de pap. En als ik èrgens, - ERGENS - hyperkritisch op ben, is het wel de veiligheid van het geld dat later bestemd is voor mijn kinderen.
Je kunt van SNS zeggen wat je wilt, maar er is helemaal niks mis met een kinderspaarrekening. Wie bracht er vroeger als kind niet wekelijks een rijksdaalder naar de Bondsspaarbank, waarbij de bankman van dienst een gewichtig gezicht trok?

De echte Stolwijker | 06-06-13 | 12:35 | + 8 -

Valt allemaal onder het deposito garantie stelsel. Denk niet veel jongens en meiden meer dan 100.000 euro op hun zilvervloot reken hebben staan :)

overl0rd | 06-06-13 | 12:16 | + 2 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken