Brussel komt tot inkeer over transactietax

Tweede goednieuwstopic op rij! Reuters bericht zojuist dat de elf landen die bezig zijn om de Financial Transaction Tax (FTT) vorm te geven die belasting drastisch aan het terugschroeven zijn. Reuters noemt het een overwinning voor de bankenlobby, maar dat is veel te kort door de bocht. Het is een overwinning voor iedereen, want we legden eerder deze maand al uit dat de FTT een gevaarlijke en contraproductieve belasting was. Het nieuwe, afgezwakte, voorstel is nog steeds contraproductief, maar al een stuk minder gevaarlijk. Het plan is nu om niet 0,1% maar 0,01% op transacties te gaan heffen. Voor aandelen zou dat volgend jaar al ingaan, obligaties volgen over twee jaar en daarna zouden ook derivaten belast gaan worden. Als het überhaupt al zover komt, want nog steeds kleven er alleen maar nadelen aan een dergelijke belasting. Zo zijn Frankrijk en Italië terecht bang dat hun staatsobligaties minder goed verhandelbaar zouden worden door de FTT en dat betekent simpelweg dat de rentes voor die landen relatief zouden stijgen. Een officiële aankondiging van het afzwakken van de FTT hoeven we volgens Reuters niet voor september te verwachten. Zoals zoveel in Europa, wordt ook dit over de Duitse verkiezingen heen getild.

Reaguursels

Inloggen

@kapotjeplov
Altijd interessant wat er gebeurt als het belangrijkste land tegen is:
www.pv-magazine.com/news/details/beitr...

De EU schuift de VS naar voren om "mee te praten", dan weet je in ieder geval dat het serieus is.

Atlas Shruggs 10 | 31-05-13 | 10:40 | + 0 -

Heffing op zonnepanelen gaat IMHO niet door: Duitsland is nl. zwaar tegen.

kapotjeplov | 31-05-13 | 09:39 | + 0 -

Nooit gedacht dat de EU een belasting niet invoert.
De heffing op zonnepanelen kost vanaf volgende week zo'n 250.000 banen in de installatiebranche en de techniek, veel jeugdwerkloosheid zal dit veroorzaken.
De FTT betekent het vertrek van veel banken naar buiten de EU en betekent veel werkloosheid onder jongere high potentials.
De overblijvers krijgen te maken met hogere spreads en te lage volumes, waardoor de markt niet meer functioneert en er te weinig kapitaal voorhanden is.
Waardoor bedrijven minder kunnen investeren en er meer werkloosheid komt.
Dus bijna alles wat de EU verzint betekent werkloosheid en armoede onder jongeren.

Zouden ze dan nu eindelijk gaan nadenken over wat ze doen??

Atlas Shruggs 10 | 30-05-13 | 20:47 | + 4 -

REAGEER OOK