Old Boys ex-ABN Amro pluggen <strike>mkb</strike> zichzelf op voorpagina FD

ABN = Alt Boys Network
ABN = Alt Boys Network
'Topberaad over trage betaling van grote ondernemingen', kopte het FD maandag. Het mkb lijdt namelijk onder late betalingen, dus ex-ABN-graaier Jan Peter Schmittmann komt voor ze op. Schmittmann mocht als voorzitter van Groot Helpt Klein, 'een werkgroep van mkb-ondernemers', 3 (!) pagina's lang vertellen over zijn plan hoe dit alles op te lossen. Iets met fatsoen en een wave. Maandag schreven we al dat het onduidelijk was wie hier nou precies achter zitten, maar wakker geschud door deze op de borst klop-tweet van PR-man Jan Roeland, gingen we verder kijken. Nou, we zijn eruit: zo'n ongeveer alle ex-ABN'ers die er rond de nationalisatie/overname Fortis zijn uitgeknikkerd doen mee. We hebben het even op het redactie whiteboard gezet. Conclusie: ex-ABN'ers zijn initiatief begonnen namens hun eigen organisatieadviesbureau in samenwerking met consultancybedrijfjes van andere ex-ABN'ers. Mkb? Mmm, ja als in Miljonairs Klein Bedrijf? Onder de heren die dit initiatief zijn gestart, bevinden zich namelijk nogal wat ex-ABN'ers die hun ontslagvergoedingen hebben aangevochten (wegens te laag).

Hoe zit het dan precies? Groot Helpt Klein is een initiatief van 5 Park Lane. Dat is een organisatieadviesbureau (aldus inschrijving in KvK) van het bonustrio:
- Jan Peter Schmittmann (ex-ABN Amro Raad van Bestuur),
- Rolf Smit (ex-ABN Amro directeur HR) en
- Robert Charlier (ex-CFO ABN Amro Nederland).

Dat doen zij in samenwerking met de volgende advies- en veranderfirma's:
- House of Performance (Schmittmann is er voorzitter van Raad van Advies),
- HR Republic (Smit is er partner),
- C-Suite (van Michiel van Delden, ex-ABN Amro hoofd interne communicatie) en
- Base Camp Solutions (van Edwin van der Linden, ex-ABN Amro sr vice-president kantine).
Ook nog leuk: de klanten van 5 Park Lane. Het zijn er ongeveer zes en bij de helft is Schmittmann voorzitter van de Raad van Advies. Smit is bij één van de bedrijven CFO, bij een ander zit hij in de Raad van Advies.

Online incassobureau Flinqer haakte overigens gisteren nog aan met een prachtige advertentie in het FD à 32.000 euro. Vooralsnog geen ex-ABN in het Flinqer-bestuur kunnen ontdekken.

Overigens laat de echte winnaar in dit verhaal zich raden. Het plan van de ABN'ers luidt namelijk zo: 'Als de multinational geld leent om de “kleintjes” te betalen, worden alle partijen daar beter van.' Geld lenen? O ja. Waar zullen ze dat nou doen.Reaguursels

Inloggen

Goed speurwerk. Echter, ik heb het addertje nog niet gezien. Ook hebben ze gelijk. In mijn klantenkring zie ik dagelijks bedrijven in het MKB segment die door het eenzijdig verlengen van betalingstermijnen door m.n. grote bedrijven in de liquiditeitsproblemen komen. Weinig doe je er tegen, tenzij je gaat zakken met de prijs. Dan kom je misschien eens rond de 45 a 60 dagen uit ipv 75 a 90, maar verdien je weer niets. Dit heeft vooral met mentaliteit te maken bij de grote bedrijven en minder met financiering (al is het wel goedkoop financieren natuurlijk).

Star Classic | 17-04-13 | 22:34 | + 1 -

wat is hier precies mis mee?

Russkoja.zjopa | 17-04-13 | 20:56 | + 0 -

Het wordt dus tijd voor De Prooi part. 2 The Sequel.

Beesie & Barbapapa | 17-04-13 | 17:56 | + 0 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken