Deutsche Bank dumpt klanten en geeft ze nog boete ook

Dat kan dus blijkbaar zomaar. Dat je als bank zegt: u past niet bij ons (lees: wij verdienen niet genoeg aan u) dus wegwezen. Deutsche Bank stuurt 18.000 klanten maandag een brief waarin staat dat 'Deutsche Bank niet de geschikte bank voor u is’. Tschüß en Auf Wiedersehen (NOT). Deutsche nam deze klanten in 2010 over van ABN Amro die ze moest verkopen van Nikkelen Neelie. Overigens dumpt Deutsche niet iedereen: de internationaal opererende klanten en particuliere klanten met vermogens boven €1 miljoen mogen blijven. Want daar kunnen ze lekker makkelijk aan verdienen dat past binnen de 'aangescherpte focus' van de bank. De kleine lieden - 2.000 particulieren en 16.000 stichtingen, (sport-)verenigingen, kleine ondernemers en boeren - moeten opdonderen. 'Nu de rookwolken zijn opgetrokken, blijken de klanten niet te passen bij de bank', schrijft De Telegraaf vandaag. Hebben ze bij Deutsche soms ongezien een klantenbestand gekocht en bleek het tot hun verrassing voor vier vijfde uit kleine ondernemers en particulieren te bestaan? Dat laatste is volgens Deutsche helemaal van de pot gerukt want 'wij zijn helemaal geen retailbank in Nederland'. Hebben ze destijds toch €700 miljoen voor betaald. Maar het mooiste komt nog.

Zo’n 3500 tot 4000 van de boventallig verklaarde klanten hebben meerjarige leningen en die moeten worden afgewikkeld.

televaag.png

Aha, dàt is zorgplicht volgens topman Kees Hoving van Deutsche Bank Nederland (in De Telegraaf).

En dit mag dus allemaal. Volgens het FD is er 'contact geweest' met de AFM en met DNB, en 'die hadden begrip voor de situatie'. De AFM zegt dat een bank afscheid mag nemen van klanten ‘zolang het maar op een nette manier gebeurt en zij worden ondersteund in de overgang'. Die zorgplicht hè.

Rabobank Venlo ziet al kansen en van ABN Amro werd een paar weken geleden al bekend dat ze oude klanten met videboodschappen proberen te terug te winnen (vanaf 1 april verviel de beperking om klanten te benaderen). De dienstverlening van Deutsche was sowieso kudt, er zijn zelfs al Kamervragen over gesteld.

Reaguursels

Inloggen

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken