Chipkniprun! Uw slapende geld wordt afgepakt

Eindelijk. De Chipknip is dood. Vanaf 1 januari 2015 kunt u niks meer betalen met de Chipknip. Dus ook niet dat ranzige broodje kroket in de veel te dure bedrijfskantine. Of de parkeerautomaat. Uiteindelijk was 'klein bedrag, pinnen mag' funest voor de good old Chipknip. Het pinnen van kleine bedragen gebeurt steeds vaker en chippen doet geen hond. Afgelopen jaar was het aantal transacties via de Chipknip 'nog maar' 148,2 miljoen.

image

Was pinnen eerst nog iets voor het Grote Geld, dat is nu verleden tijd. 2,474 miljard(!) keer werd er gepind in 2012, waarvan een derde kleine bedragen van € 0 tot € 10. 


Maar ho eens. Er zijn zat mensen die nog een vergeten bedrag op hun Chipknip hebben staan wegens "ik gebruik dat ding nooit". Wat gebeurt daar mee na 1 januari 2015? Even de FAQ erbij pakken onder "gestolen/vermist".
image


Dat betekent maar één ding: CHIPKNIPRUN! Alle onzichtbare tegoeden van de chippert af. Maar hoeveel Chipknips zijn er eigenlijk in omloop? Dat weten wij ook niet precies. In 1999 schatte Trouw het aantal op zo'n 19 miljoen. Go figure.


Oh, Chipknip. En het begon allemaal zo mooi. RIP.Reaguursels

Inloggen

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken